In een boek en in de bibliotheek

1 december 2017 Met mijn verhaal uit de krant eerder dit jaar sta ik met 4 pagina's in het "Op de pijp" boek. Wat een eer! Het boek is geschreven door schrijver Esdor van Elten en gefotografeerd door fotograaf Ton van Zeijl. De hele maand december is er een presentatie over te bekijken bij de bibliotheek in Naaldwijk en hang ik met een grote foto naast de burgemeester van Naaldwijk. Natuurlijk heb ik nu zelf ook het boek, gesigneerd door schrijver en fotograaf.

Opening you tube kanaal

Oktober 2017 Omdat ik toch met steeds grotere regelmaat filmpjes maak heb ik mijn youtube kanaal geopend. Hierop laat ik zien hoe ik de creaties maak. Vindt u het leuk om mij te volgen via youtube en geen filmpjes te missen? Abonneren is gratis! Klik hier om naar you tube te gaan.

Freestyle Freesia

26 september 2017 Dit is het stuk wat ik maakte tijdens#freestylefreesia met Pim vd Akker. Binnen een half uur moesten we (24 nederlandse bloemisten) bedenken wat we gingen maken, materialen bij elkaar zoeken en uitvoeren. Het snelle bedenken en schakelen zorgt ervoor dat echt iedereen iets heel anders heeft gemaakt. Ik vond het supergaaf om deel te mogen nemen!

Met dank aan en foto's van: Flower Factor
Inspiratie en begeleiding: Pim vd Akker 
Arrangeur: Bloemstylist Bianca Vreugdenhil
Dracaena groen: Dragontree
Bloemen: Fleura Metz 
Ondergronden: Alflora

2de plaats in de bruidscompetitie worldwide

14 september 2017 deed ik mee met een waterval bruidsboeket aan de Bridal Competition van Whe all are the Flower Factor. Ik was geselecteerd uit binnenlandse en buitenlandse deelnemers en ben 2de geworden. Geweldig! Ik ben erg blij met het eindresultaat. Op facebook werd het boeket 1,2 duizend keer geliked, iedereen enorm bedankt!

Arrangeur Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling 7/10 sept 2017

Ik was samen met 8 andere arrangeurs uitgenodigd voor het steken van de keuringsbloemen. Het is voor mij de 2de keer en gráág doe ik mee. Het is van belang dat de bloemen goed worden gestoken, de kwekers worden immers gekeurd op het bedrag en krijgen cijfers voor hun producten. Gaaf voor mij want ik mag met de allermooiste producten werken!

Het thema van de 32e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling was: ‘ErfGoed’. Het thema sloot aan bij het thema van Open Monumentendag 2017: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Open Monumentendag viel ook in 2017 weer in het weekend van de tentoonstelling. De historische Oude Kerk in Naaldwijk was  wederom het mooist versierde monument van Nederland

Foto: facebook zomerbloemententoonstelling

Arrangeur corsoboot 31- 4,5,6 augustus 2017

Corso boot 2017 In opdracht van Schoneveld en Varinova mocht ik arrangeur zijn van een corsoboot, met als thema #kleurjetuin met cyclamen. In deze film ziet u hoe de boot gemaakt werd, van begin tot eind. Met dank aan Let's Photograph

Op de pijp

1 maart 2017 Waaahh vandaag bij 45.000! Huishoudens op de mat: Pagina groot interview " op de pijp met" mij in krant Groot Westland. Vanaf nu weet iedereen die het leest (bijna) alles over mij 
Met dank aan Esdor van Elten, Ton van Zeijl en Leen van Dam, Agnes en Ruud en Arco Lock

16 November Kerstdemonstratie Groei en Bloei

Woensdag avond 16 november mocht ik de kerstdemonstratie voor Groei en Bloei geven in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Wat een eer, want wauw! wat een opkomst! Voor een volle zaal geïnteresseerden mocht ik 5 kerststukken maken en er van alles over vertellen. Aan het eind van de avond verlootte ik 3 stukken naar keuze. Een zeer geslaagde avond voor mij, heel leuk om te doen en ik hoop dat ik velen mocht inspireren. Na de vele complimenten mag ik er vanuit gaan dat het voor de bezoekers ook een geslaagde avond was.

2 November Rouwspecial en 1 jarig bestaan

Zoooo bijzonder ♡
De uitvaart special van Groot Westland. Mijn moeder staat erin omdat ze al 20 jaar vrijwilliger is bij VPTZ Therminuz ( stervensbegeleider) Ik was ook gevraagd om een interview te doen over mijn rouwwerk en nu staan we samen, met aparte artikels op 1 pagina. Wat een mooi kado op mijn 1 jarig jubileum! 
Bedankt Leen van Dam en Esdor van Elten voor het mooi geschreven stuk, foto's en plaatsing!
En mijn geweldige moeder, altijd staat ze voor mij klaar. Wat mooi dat ze dit al die tijd voor anderen doet, wat hou ik van haar 

Wedstrijd krans rouwwerk Circle of Life

16 september 2016 deed ik mee met de wedstrijd voor bloemisten Circle of Life.

Ik kreeeg een oase krans, hier maakte ik het verloop van onstaan tot overlijden in. De knopjes groeien, bloeien en sterven. De verbindingen in de krans staan voor de verbintenissen tussen jong en oud, baby en volwassene en ja ook met overleden personen.

Gebruikte producten:

Sempervivum ( betekenis altijd leven)

Anjer ( betekenis goddelijke bloem )

Hop ( betekenis consistent )

Tillandsia ( betekenis zoals je dingen doet)

Op tv bij RTL woontips

Zaterdag 12 november 2016 uitzending RTL woontips: Ik mocht voor Raël Duijvestijn Potplanten 2 herfst planten arrangementen maken met Primula's welke werden gebruikt in een aflevering van RTL Woontips.

Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling 2016

Het thema voor de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling 2016 was Hollands Glorie.

Ik was uitgenodigd om samen met 9 andere arrangeurs de keuringsbloemen te steken.

Ook maakte ik een individueel stuk, een schip ( Hollands Glorie) in blauw van de zee en wit van de schuimkoppen op het water. Grassen symboliseerden de duinen. Met echt Hollandse bloemen en daar tussen witte bloembollen en blauwe klompen.

De opdracht was; Maak de groente kist op. Zorg dat het oasis niet de bodem raakt zodat de kist bevestigd kan worden. Voorkeur voor hoofdgebruik van zomerbloemen. Probeer structuren in het werk aan te brengen. Maak een vlakverdeling. Diagonaal, lineair, free-style of anders, zodat er een balans ontstaat.

De tentoonstelling werd bezocht door zo'n 15.000 bezoekers. 

5de plaats bij Bruidsbloemen competitie Worldwide

1 september 2016 deed ik mee met een bruidsboeket aan de Bridal Competition van FlowerFactor. Ik was geselecteerd uit binnenlandse en buitenlandse deelnemers en ben 5de geworden va de 40 deelnemers. Fantastisch! Ik ben erg blij met het eindresultaat.

20 juli In de krant

Wow! Wat een mooi artikel in Groot Westland. Er werd mij gevraagd of ik een intervieuw wilde doen over mijn rouwwerk. Natuurlijk wilde ik dat, na het intervieuw werden er ook foto's gemaakt en nu staat het in de krant. Wat mooi geschreven, ik ben er erg blij mee!

Jurk in het Fletcher Carlton Hotel

Begin juli hielp ik het bedrijf In de Verkleedkist met het maken van deze jurk. De bloemen worden steeds ververst en de jurk is te zien tot half augustus bij het Carlton Hotel in Naaldwijk.

Masterclass Rouwdesign Pim van den Akker

Als bloemist wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste trends maar ook zeker bij blijven leren. Zondag 17 April mocht ik een masterclass Rouwwerk volgen bij Pim van den Akker van onder andere Pimdesigned en Flower Factor. Hier kom je niet zomaar tussen en hij werkt veel in het buitenland dus ik was zeer content dat ik erbij mocht zijn. We gingen niet zomaar copieëren, nee het was zoals Pim zei: "veel info, veel technieken, versterken en ontplooien, je mindset veranderen en groeien in je eigen creativiteit" 

Ik heb veel geleerd en hoop dit niet alleen in de grafstukken door te kunnen geven maar in al mijn bloemwerk.

Paasdemonstratie Groei en Bloei

Ik was uitgenodigd om op 24 februari 2016 de Paasdemo van Groei en Bloei te geven. Deze uitdaging ging ik graag aan! In één avond maakte ik vijf stukken en legde ik zo duidelijk mogelijk uit hoe ik alles deed en liet ook zien hoe dat in zijn werk gaat.

De zaal in de kerk in Naaldwijk was zo goed als vol. Via een headset, zo'n microfoontje kon iedereen mij duidelijk verstaan. Voor de pauze maakte ik drie stukken en na de pauze twee. Na de vragen ronde was het tijd voor de gekochte lootjes. Ik stelde drie van de vijf stukken ter beschikking, mensen mochten zelf kiezen welk stuk ze het liefste wilden als ze wonnen met hun lot. Ik vond het een hele leuke avond, ik gaf de mensen veel tips zodat ze het zelf ook kunnen doen. Ik hoop dat ik iedereen zo geïnspireerd heb dat ze met voldoende ideeën naar huis gingen. De foto's van deze avond staan in het foto album op deze site.

In de krant!

Na de avond van groei en bloei stond er de volgende dag een geweldig stuk op de voorpagina van het AD, westlandse editie. Super trots en wat een lieve, leuke reactie's heb ik gekregen! Ik ben er een beetje stil van.

De link naar het artikel online: http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/4251612/2016/02/25/Paasbloemstuk-eens-wat-anders-dan-die-eeuwige-tak.dhtml

Kerst 2015

Al twee jaar had ik het in mijn hoofd, nu heb ik haar echt gemaakt. Van een paspop en losse kunst kersttakken heb ik een kerstpaspop gemaakt. Ze mag mee naar de warme winteravond op 25 november in de Lier. Daarna zal ze te koop zijn.

Nationale Zomerbloemen tentoonstelling 2015

Het thema voor de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling 2015 was meesters in de kunst.

De opdracht was; creëer een sfeer in dit thema, het groen/bloem materiaal met zeker 50% visueel beeld zijn. Het moet mooi zijn van woensdag t/m zondag, max 100 bij 100 cm, niets aan de achterkant.

Mijn inzending was Meisje met de Parel, van Johannes Vermeer. De tentoonstelling werd bezocht door 20.000 bezoekers. Twee maanden later kreeg ik een hele mooie beoordeling en een uitnodiging om volgend jaar weer mee te doen.

Meest recente reacties

21.12 | 11:32

Goedemorgen Lyda, bedankt! Mijn bezorg gebied is het Westland, het mag uiteraard wel opgehaald worden.

21.12 | 10:29

Goedemorgen, je maakt prachtige kerst-bloemstukken en -boeketten
Ik ben op zoek naar een kerststuk op schaal of een mooi boeket op het graf van mijn ouders.Maar ik woon in Zandvoort! Groetjes Lyda

27.01 | 14:57

Hallo E. Broos, op de pagina nieuwsbrief of mail kunt u via het rode woordje "hier" uzelf aanmelden. Ivm privacyregels kan ik het niet voor u doen. Anders zou ik als bedrijf ongewenste mail sturen.

27.01 | 14:19

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen.

Deel deze pagina