Bloemschikking 5 (van 5) in de Gouden Eeuw

Het vijfde stuk wat ik maakte voor de Historische informatie markt was de hoorn des overvloeds. Deze komt al uit de Romeinse tijd maar zie je toch op enkele schilderijen weer terug in de 17de eeuw. Het was een tijd van overvloed en dat wilde men laten zien. Tijdens het diner liet men graag zien dat ze in overvloed leefden en dat zag je terug in de bloemschikkingen.
Ik koos bewust voor oud uitziende bloemen. Vers maar met een oude look. Ik kreeg de complimenten of het wel echte bloemen waren. Vooral het stylen van de tafel met bloemen en decoratie vind ik enorm leuk om te doen. Ik heb dan ook het geluk dat ik regelmatig door bedrijven gevraagd wordt om voor foto's of nieuwe huisstyle zulke stillevens te maken.
Ik heb GENOTEN van deze dagen, ik hoop u ook van deze inspiratie foto's. Dank voor uw komst, uw intresse, voor het liken, delen en volgen van deze pagina!

Bloemschikking 4 (van 5) in de Gouden Eeuw

Het vierde stuk wat ik maakte voor de demonstratie was een schikking in alle roze tinten. Het stuk sierde de entree met een stoel in precies dezelfde kleur als de Gerbera's. De stoel vond ik bij de kringloop, hij zit zo lekker dat ook al past hij niet bij de inrichting, toch in huis mag blijven. Onze zoons zijn er dol op! De bloemen lijst refereert aan de schilders van toen.
Het stuk wordt geschonken aan de Ark in Wateringen, veel plezier van deze schikking!

Bloemschikking 3 (van 5) in de Gouden Eeuw

Het derde stuk wat ik maakte tijdens de demonstratie was een schikking in de kleuren wit, licht zalm tot rood. Een vaas op een stenen pilaar zorgt voor hoogte. Hangende, gevlamde tulpen zouden nog goed passen in zo'n schikking. Ik kan me zo voorstellen dat ze in die tijd in zo'n landhuis zulke bloemstukken hadden staan.
Met dank aan alle gesponsorde bloemen, welke ik zelf aanvulde met bloemen om de kleurstelling goed op elkaar afgestemd te krijgen. Van diverse kanten gefotografeerd, steeds weer anders.
Het stuk is geschonken aan de Triangel in de Lier, veel plezier van deze schikking.

Bloemschikking 2 (van 5) in de Gouden Eeuw

28 september, bloemschikdemonstratie in het Gemeentehuis van Naaldwijk
Het tweede stuk wat ik maakte was een schikking in de kleuren wit, geel tot oranje. In een vaas met een wat smallere opening, zoals je vaak ziet op de schilderijen. Zoveel als de schilders schilderden zal zeker niet passen, ik had hier al moeite om alle stelen erin te krijgen.
Met nogmaals dank aan alle gesponsorde bloemen, welke ik zelf aanvulde met bloemen om de kleurstelling goed op elkaar afgestemd te krijgen. Van diverse kanten gefotografeerd, steeds weer anders.
Het stuk is geschonken aan de Kreek in s'gravenzande, veel plezier van deze schikking!

Bloemschikking 1 (van 5) in de Gouden Eeuw

Het eerste stuk wat ik maakte tijdens de Historische infodag was een schikking die van laag naar hoog loopt. In de Gouden Eeuw hielden veel schilders zich aan lijnen, horizontaal, diagonaal of verticaal. De kleurstelling is van licht oranje, roze naar paars. Naast alle gesponsorde bloemen zocht ik zelf naar tinten bloemen die de kleuren met elkaar verbonden.
Het stuk is geschonken aan Hospice Naaldwijk, waar diegene in de laatste levensfase hopelijk nog een glimlach mogen krijgen van deze schikking.

Ook bedanken we alle sponsors die dit mede mogelijk maakte:

Divine Flowers, Westland Ontmoet, Marrewijk Amaryllis, Kwekerij de Opstal, Dracaena kwekerij Dragontree, Priva de Lier, Fleura Metz Pyramide, Hofman bouwbedrijf ,Historisch Archief Westland, Westlands museum, Home sweet home &  Bloemstylist Bianca Vreugdenhil

Historische Informatie markt

Datum; 28 september 2019, Gemeentehuis Verdilaan Naaldwijk HM2019

Tijdens deze historische informatiemarkt maakte ik overdadige bloemstukken in de stijl van de Gouden Eeuw. Ik vertelde leuke weetjes over hoe het ging met de bloemsierkunst in de Gouden Eeuw. De bloemstukken werden na deze middag geschonken aan een goed doel. Tijdens de historische markt was ik er niet alleen met bloemschikken, er was van alles te zien en te beleven in het Gemeentehuis van Naaldwijk met de volgende deelnemers;

• Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck
• Werkgroep Historie Bartholomeus Poeldijk
• Historische Vereniging Wateringen - Kwintsheul
• Historische Vereniging Naaldwijk - Honselersdijk
• Historische Vereniging Monster - Ter Heijde
• Historische Vereniging Oud-‘s-Gravenzande
• Historisch Genootschap Hoek van Holland
• Studiegroep Genealogie Westland
• Genealogische Werkgroep Loosduinen
• Historisch Archief Westland
• Genootschap Oud-Westland
• Museum De Timmerwerf
• Westlands Museum
• Loosduins Museum
• Stichting Kunstmuseum Westland
• Bibliotheek Westland
• Bloemstylist Bianca Vreugdenhil
• Breiclub De Lier

Bloemschikken in de Gouden Eeuw 2019-2020

Van zondag 28 april tm maart 2020 is het Westlands Museum de expositie Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw. Ik heb 6 zijdebloemstukken (hiernaast ziet u er 1 van) gemaakt in de stijl van die periode, deze zijn te bezichtigen tot maart 2020.

Vooe de openings dag voor genodigden én de publieke opening 2dagen later maakte ik een vers bloemstuk bij de entree. Daarnaast zal ik een demonstratie geven en 2 maal een workshop, alles in Gouden eeuw stijl. U kunt er alles over lezen, opgeven en reserveren kan via de agenda van het Westlands Museum:
https://www.westlandsmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/agenda

September 2018

Na een half jaar heel hard werken en vooral grote dank aan mijn man die zoveel werk heeft verricht is mijn atelier klaar. Wat een fijne werkplek!

April 2018

Tijdens het netwerkontbijt van Ondernemersgroep Nieuw Glas verrast met een supergrote foto die tijdens de expositie Op de pijp in de bibliotheek van Naaldwijk hing naast de burgemeester! Wow dat is toch gaaf!

Maart 2018 evenement aankleding

In Maart mocht ik een zeer grote bruiloft voorzien van alle bloemwerk. Het mocht groot en veel en wat was het gaaf en bijzonder! Ook dit is voor mij een mooie herinnnering.

Film in de kas

Januari 2018 Er zijn weer nieuwe filmpjes en heel veel foto's gemaakt voor promotie. In samenwerking met Dracaenakwekerij Dragontree is besloten om nóg vaker leuke informatieve filmpjes voor jullie te maken. Voor ons is het naast hard werken ook vooral leerzaam en heel gezellig.

Meest recente reacties

21.12 | 11:32

Goedemorgen Lyda, bedankt! Mijn bezorg gebied is het Westland, het mag uiteraard wel opgehaald worden.

21.12 | 10:29

Goedemorgen, je maakt prachtige kerst-bloemstukken en -boeketten
Ik ben op zoek naar een kerststuk op schaal of een mooi boeket op het graf van mijn ouders.Maar ik woon in Zandvoort! Groetjes Lyda

27.01 | 14:57

Hallo E. Broos, op de pagina nieuwsbrief of mail kunt u via het rode woordje "hier" uzelf aanmelden. Ivm privacyregels kan ik het niet voor u doen. Anders zou ik als bedrijf ongewenste mail sturen.

27.01 | 14:19

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen.

Deel deze pagina